divendres, 12 de juny del 2009

La grip porcina afecta tot el món

EL brot de grip N1H1 que va aparèixer a Mèxic a principis d'any ha estat batejada una sèrie de noms des del moment en que es va estendre: grip porcina, nova grip A o grip Nord-americana entre d'altres. El nom de grip porcina no és mèdicament correcte, donat que aquet brot de grip és una combinació d'una cepa de grip aviària, dos cepes porcines i una humana que han mutat i que han donat un salt heterogeni.
A principis de març es van registrar casos d'una grip que causava problemes respiratoris que va afectar el 60% d'habitants de La Gloria, Mèxic. Les autoritats de Mèxic van informar de que es tractava d'una grip de temporada tardana. El 21 d'abril 2 nord-americans, una nena de 9 anys i un nen de 10 anys es van contagiar. La grip havia creuat la frontera. Fins el dia 6 de Juny s'han registrat 22.000 casos de grip porcina; la majoria d'ells registrats a América, Europa i Oceania. A Mèxic 1 de cada 50 afectats han mort i als Estats Units 1 de cada 400 han estat víctimes mortals. A la resta del món hi ha hagut 2.500 casos sense cap mort.
Ahir és va declarar nivell d'alerta 6 és a dir pandèmia per la seva extensió geogràfica. Tot i així el nivell de defuncions ha baixat gràcies als tractament antivirals correctes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada